Συζητώντας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην πόλη του Ζωγράφου και προτού σας αναφέρουμε ποιος είναι ο Βασίλης επιτρέψτε μας μια μικρή ιστορική αναδρομή.
Δυο χαρισματικές αλλά και αμφιλεγόμενες πολιτικά προσωπικότητες σφράγισαν την πόλη του Ζωγράφου. H Καμπυλαυκά και ο Καζάκος.
Προσωπικότητες έντονες με πλήθος εχθρών και φίλων. Από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά με ένα κοινό σημείο.
Ιδιαίτερα κοινωνικοί τους έβρισκες σαν δημάρχους ΠΑΝΤΟΥ στους δρόμους της πόλης μας. Να συζητούν με όλους ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων.Να συνδιαλέγονται με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της πόλης.
Το γιατί απλό. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας τους.
Απολάμβαναν την επικοινωνία με τον δημότη ακόμα και όταν σε κάποιες περιπτώσεις ήθελαν , δικαίως ή αδίκως , να τους σύρουν τα εξ αμάξης.
Εξωστρεφείς και όχι εσωστρεφείς όπως θα έλεγε ο Γιούνγκ.
Εσωστρεφείς όπως ήταν ο μακαρίτης Καλλίρης. Που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της πόλης. Τον οποίο οι στενοί του συνεργάτες πίεζαν προκειμένου να περπατήσει στον δρόμο και να μιλήσει με τον κόσμο. Τι κρίμα για έναν άνθρωπο που όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.
Σε μικρότερο βαθμό εσωστρεφής είναι και η πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφια Τίνα Καφατσάκη που κάποιοι , δικαίως ή αδίκως, θεωρούν σε κάποιο βαθμό δυσπρόσιτη.
Όχι όμως ο Βασίλης Θώδας, Δήμαρχος Ζωγράφου . Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όσοι αναφέρουν ιστορικά στελέχη της κεντροδεξιάς στην πόλη αναφέρονται σε αυτά με το επώνυμο τους (Καζάκος, Αγγελόπουλος) ενώ στον Θώδα με το μικρό του.
Ο Βασίλης.
Που γυρνάει στην πόλη και μιλάει με όλους και όλα γιατί απλά λατρεύει να το κάνει. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον έχετε πετύχει κάπου μέσα στην πόλη.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε ποδοσφαιρικό άγωνα τον συνάντησαν σε καφετέρια της πόλης να τον παρακολουθεί με πολλούς άλλους σε γιγαντοθόνη.
Είναι κάποιου είδους πολιτική τακτική; Όχι. Δεν πήγε για να “μαζέψει” ψήφους. Του αρέσει απλά να βρίσκεται μαζί με κόσμο και να συζητά μαζί τους.
Δεν είναι επικοινωνιακός. Είναι απλά κοινωνικός.
Για αυτό λέμε ότι αυτό το προσωπικό χαρακτηριστικό του Βασίλη Θώδα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του.
Η άμεση και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του με τον Ζωγραφιώτη.
Φυσικά με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη σίγουρα δεν χρειαζόμαστε πλέον ένα δήμαρχο – διαχειριστή αλλά ένα δήμαρχο – σχεδιαστή.Που θα σχεδιάσει το μέλλον του Ζωγράφου. Πριν να είναι πολύ αργά
Γιαυτό και αναμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τα προγράμματα τους και όχι ένα γενικόλογο πολιτικό ξύλινο λόγο.
Όποιος απαντήσει και σε αυτές τις αγωνίες δικαίως θα είναι ο νικητής των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.