Αρχική Festival Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

11156
0
Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Elearning Σεμινάρια

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ταξιδεύει στην Κομοτηνή «Πέρα από τα Σύνορα» προβάλει βραβευμένες ταινίες του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», ταξιδεύει στην Κομοτηνή στις 11-12 Φεβρουαρίου 2022, ύστερα από πρόσκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής για να προβάλει τις βραβευμένες ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος της 6ης έκδοσης του.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

«The Patriarch’s Room», Danae Elon, Καναδάς, 2017, 84’- Βραβείο Καλύτερου Κοινωνικο – πολιτικού Ντοκιμαντέρ

“Η Πύλη Τζάφα είναι δική μας!” ούρλιαζαν τα πρωτοσέλιδα το 2005. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ειρηναίος κατηγορήθηκε για πώληση εκκλησιαστικής περιουσίας σε Εβραίους εποίκους. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Αλλά για πρώτη φορά στη 2000 ετών ιστορία της εκκλησίας, ο ηγέτης της εκδιώχθηκε. Για 11 ολόκληρα χρόνια, ο Ειρηναίος φυλακιζόταν στα διαμερίσματά του. Σε αυτή την αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, η κινηματογραφίστρια Danae Elon ξετυλίγει τι πραγματικά συνέβη στον πρώην Πατριάρχη.

Με πρωτοφανή πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες της εκκλησίας, αποκαλύπτεται μια καθηλωτική, μυστηριώδης, ενοχλητική και συχνά χιουμοριστική ιστορία για έναν άγνωστο κόσμο εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

«Dafa Metti (Difficult)», Tal Amiran, Ηνωμένο Βασίλειο, 2019, 15’- Βραβείο Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ

Κάτω από τον λαμπερό Πύργο του Άιφελ (Παρίσι), μετανάστες από τη Σενεγάλη χωρίς έγγραφα πωλούν μικροσκοπικά αναμνηστικά του μνημείου, για να στηρίξουν τις οικογένειές τους στην πατρίδα τους. Μακριά από τους αγαπημένους τους και κυνηγημένοι από την αστυνομία, κάθε μέρα είναι ένας αγώνας μέσα στο σκοτάδι στην Πόλη του Φωτός.

«Ο Δικός μου Προσωπικός Λίβανος», Θοδωρής Παναγόπουλος, Ηνωμένο Βασίλειο, 2020, 16’- Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» (με την ευγενική μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δ.Δ.)

Ο Δικός μου Προσωπικός Λίβανος ακολουθεί έναν νεαρό Έλληνα σκηνοθέτη στην προσπάθειά του να συνδεθεί με τη μακρινή καταγωγή του από τον Λίβανο ανακαλύπτοντας κρυφές ιστορίες της μητέρας του από τον πόλεμο.

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την συναισθηματική ένταση μεταξύ εθνικής και προσωπικής ταυτότητας μέσα από μια συζήτηση σε αμάξι, δύο καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα, ένα βιβλίο για την Βηρυτό και τρεις γλώσσες.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

«Express Scopelitis», Αιμιλία Μήλου, Ελλάδα, 2020, 69’-Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας (με την ευγενική μέριμνα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Για 40 χρόνια τώρα, το θρυλικό ελληνικό σκάφος Express Scopelitis είναι η ψυχή των Μικρών Κυκλάδων. Πλέουμε μαζί της, παρακολουθώντας τη ζωή των ναυτικών και τη χειμερινή ζωή στα νησιά. Η ταινία είναι ένας έπαινος για την ζωή ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα.

Ισορροπεί στην άκρη μεταξύ πραγματικότητας και υπέρβασης, με τον ίδιο τρόπο που οι ζωές των ναυτικών με μεγάλη προσπάθεια, ισορροπούν μεταξύ ξηράς και θάλασσας. Η θάλασσα δίνει χώρο σαν ένα χωράφι με κριθάρι ενώ χορευτικά κύματα μας οδηγούν στην εορταστική έκσταση, ένα τραγούδι αγάπης οδηγεί στη θαλάσσια καταιγίδα.

Όλα είναι ένα, ενωμένα με τη δύναμη της φύσης και τον αγώνα του ανθρώπου για να την εξημερώσει και να ζήσει αρμονικά μαζί της.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

RadioZografou
Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
ΜΕΣΩRadio Zografou
ΠΗΓΗculturenow.gr
Προηγούμενο άρθροAlana Haim η πρωταγωνίστρια του Paul Thomas Anderson
Επόμενο άρθροΗ Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Σταυρό του Νότου Plus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ