Αρχική ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ There will be blood – Δημοτικές εκλογές στου Ζωγράφου

There will be blood – Δημοτικές εκλογές στου Ζωγράφου

1700
0
There will be blood - Δημοτικές εκλογές στου Ζωγράφου
Elearning Σεμινάρια

There will be blood – Δημοτικές εκλογές στου Ζωγράφου

Φεύγουν οι βουλευτικές. Έρχονται οι δημοτικές εκλογές στου Ζωγράφου. Τουλάχιστον όσο αφορά το κομμάτι του σταυρού που τελείωσε για τους υποψήφιους βουλευτές αλλά είναι το ακανθώδες ζητούμενο για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβουλούς.

Το πόσο ακανθώδες είναι στην πόλη μας στου Ζωγράφου εξαρτάται με το ποια παράταξη κατέρχεσαι ως υποψήφιος.

Αν είναι να κατέβεις με τον Βασίλη Θώδα εκεί είναι να σε πιάνει τρέμουλο.

Μια σειρά αντιδημάρχων και Προέδρων τοπικών οργανισμών διεκδικούν 1 από τους 4 σταυρούς. Τέσσερις επικεφαλής πρώην παρατάξεων ( Μπότου, Μετικαρίδης, Παπακωνσταντίνου, Γιαννακόπουλος ) μαζί με μια πληθώρα νέων και πρώην δημοτικών συμβούλων ριψοκινδυνεύουμε μια πρόβλεψη.

There will be blood - Δημοτικές εκλογές στου ΖωγράφουΑκόμα και με νίκη του σχηματισμού και με τις περισσότερες έδρες στο Δ.Σ. δικές τους προβλέπουμε ότι θα απαιτηθούν περί τους 400 σταυρούς για να να εκλεγεί κάποιος από την παράταξη. Τόσο σκληρός θα είναι ο ανταγωνισμός . Ήδη τα μαχαίρια έχουν βγει και ακονίζονται.

Θυμηθείτε μας επίσης όταν πούμε ότι κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη θα υποστούν πανωλεθρία και δεν θα δουν ούτε την πρώτη δεκάδα. Η ορμή αρκετών νέων υποψηφίων του Θώδα δείχνει να είναι ασυγκράτητη και το πολιτικό momentum στην πόλη είναι ευνοικό για αποκαθηλώσεις.

Η αυτή εικόνα και στο ψηφοδέλτιο της Καφατσάκη. Εκεί γιατί το πιο πιθανόν είναι να μην εκλεγεί δήμαρχος. Το πολιτικό momentum σε εθνικό επίπεδο δεν την ευνοεί. Το αντίθετο . Άσε που ως πρώην δήμαρχος κάνει τον δημότη να αναρωτιέται ότι για τον Τσίπρα. Αν ήταν να φτιάξει τον Δήμο δεν θα το έκανε στη πρώτη θητεία της; Τώρα θα το κάνει;

Βάλε και ότι κάνει πανομοιότυπα τα λάθη του Τσίπρα έχοντας μαζέψει κάτι δεξιά απολειφάδια στυλ Αντώναρου ε δεν είναι και ο καλύτερος εκλογικός οιωνός. Άρα; Λίγοι θα εκλεγούν από την παράταξη της και αυτοί με πολλούς σταυρούς έκαστος.

Για το ΑΓΑΠΩ Ζωγράφου του Παπαναστασόπουλο δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.Θα εκλεγεί αυτός και ο Σάκης Λύκας εκτός αν έρθει κανένα αουτσάιντερ σαν τον Κολομπάτσο στις προηγούμενες εκλογες.

Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  δεν τίθεται καν συζήτηση. Για αυτούς σημασία έχει το συλλογικό ζητούμενο. Όχι το προσωπικό. Για το ΚΚΕ μιλάμε. Το αυτό ισχύει και για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Τουλάχιστον μέχρι να γίνει κοινοβουλευτική και κάποια στιγμή , νομοτελειακά, συστημική.

Εδώ  θα είμαστε εμείς να καλύπτουμε το παρασκήνιο στις δημοτικές εκλογές στου Ζωγράφου.

 

Προηγούμενο άρθροΤο ΠΑΣΟΚ Ζωγράφου και οι δημοτικές εκλογές
Επόμενο άρθροΤο σκέφτομαι άρα υπάρχω δεν ισχύει για κάποιους στο Ζωγράφου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ