Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Σοφία Δατσέρη Το φως που επιμένει – Τεχνοχώρος 2021

Σοφία Δατσέρη Το φως που επιμένει – Τεχνοχώρος 2021

Σοφία Δατσέρη Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σοφίας Δατσέρη, με τίτλο “Το φως που επιμένει”.

3470
0
Σοφία Δατσέρη
Elearning Σεμινάρια

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σοφίας Δατσέρη, με τίτλο Το φως που επιμένει.

Τεχνοχώρος

Η Σοφία Δατσέρη δημιουργεί μια νέα προσωπική γραφή με τα επιβλητικά αέρινα τοπία της. Στα περιβάλλοντά της υπερτερεί η δυναμική της συνολικής απεικόνισης και όχι οι υπαινικτικές αναπαραστάσεις και οι επιμέρους μορφοποιήσεις. Στην προσπάθεια της αναπαράστασης του άυλου με τις «μη παραστατικές αφηγήσεις», η εικαστικός, αναπτύσσει ένα διάλογο με τον θεατή και τού αφήνει τα περιθώρια για πολλαπλές αναγνώσεις. Η ποιητική των εικόνων της προσφέρει μια μοναδική οπτική εμπειρία και ένα ατέρμονο αισθησιακό ταξίδι ανάμεσα στα περίτεχνα παιχνίδια προοπτικής, στους τολμηρούς χρωματισμούς και στους ογκώδεις ουράνιους και γήινους σχηματισμούς».

Το φως που επιμένει

Σοφία Δατσέρη

Η Σοφία Δατσέρη  γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης το 1971. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 1995 μέχρι το 1999 ασχολήθηκε με την ξυλογλυπτική, τη λιθογλυπτική και τον κρητικό αργαλειό. Από το 2000 έως σήμερα ασχολείται με τη ζωγραφική. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Bienalle της Αλεξάνδρειας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σοφία Δατσέρη

* Κατά την είσοδό σας στο χώρο θα χρειαστείτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης covid19, είτε αρνητικό rapid test 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία σας.

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

Ημερομηνία:

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

RadioZografou

ΜΕΣΩRadio Zografou
ΠΗΓΗculturenow.gr
Προηγούμενο άρθροΙΜΕ – Το Σάββατο 18/12 τα εγκαίνια της έκθεσης με τα έργα που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό του ΙΜΕ
Επόμενο άρθροΟ Σωκράτης Μάλαμας στην Ακτή Πειραιώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ