Αρχική ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού τον Οκτώβριο στο Δήμο Ζωγράφου

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού τον Οκτώβριο στο Δήμο Ζωγράφου

2032
0
Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού τον Οκτώβριο στο Δήμο Ζωγράφου
Elearning Σεμινάρια

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού τον Οκτώβριο στο Δήμο Ζωγράφου

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου ξεκινάει τον Οκτώβριο στο 1ο Γενικό Λύκειο (Κρίνων 26) τα δια ζώσης σεμινάρια, στo πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19.

Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή, για όλες και όλους τους ενήλικες δημότες ανεξαιρέτως και κυρίως δωρεάν, ενώ αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης είναι οι εξής:

Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από τον Σεπτέμβριο! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Βασίλειος Θώδας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η δια βίου μάθηση αποτελεί ζητούμενο στη σύγχρονη εποχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα σεμινάρια ψηφιακής εκπαίδευσης που με χαρά φιλοξενούμε στο Δήμο Ζωγράφου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Διευθυντή του 1ου Λυκείου Αρη Λούβρη για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση των σεμιναρίων και καλώ τους Δημότες μας να δηλώσουν συμμετοχή».

Για πληροφορίες και συμμετοχή

https://www.ptapatt.gr/el/node/427

ΠΗΓΗΣεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού τον Οκτώβριο στο Δήμο Ζωγράφου
Προηγούμενο άρθροMεγάλη η ζήτηση για τα δωρεάν καυσόξυλα από τον Δήμο Ζωγράφου
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν τα ομαδικά προγράμματα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ζωγράφου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ