Αρχική ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Πωλήσεις ακινήτων: Οι ευκαιρίες για κύρια κατοικία – Οι περιοχές… φιλέτα και...

Πωλήσεις ακινήτων: Οι ευκαιρίες για κύρια κατοικία – Οι περιοχές… φιλέτα και οι κρυφές ευκαιρίες

2181
0
Πωλήσεις ακινήτων: Οι ευκαιρίες για κύρια κατοικία - Οι περιοχές... φιλέτα και οι κρυφές ευκαιρίες
Elearning Σεμινάρια

Πωλήσεις ακινήτων: Οι ευκαιρίες για κύρια κατοικία – Οι περιοχές… φιλέτα και οι κρυφές ευκαιρίες

Ανοδικά κινούνται οι τιμές ακινήτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στην πλειονότητα των ελληνικών πόλεων.

Παρά τους πολλαπλούς κλυδωνισμούς που έφεραν η υγειονομική και η πληθωριστική κρίση οι τιμές στο ελληνικό Real Estate συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές ακινήτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στην πλειονότητα των ελληνικών πόλεων.

Παρά τους πολλαπλούς κλυδωνισμούς που έφεραν η υγειονομική και η πληθωριστική κρίση οι τιμές στο ελληνικό Real Estate συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν.

Τα στοιχεία αγγελιών δείχνουν ότι και στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 στο Λεκανοπέδιο καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ζητούμενες τιμές πώλησης ακινήτων, αν και η διακύμανση των τιμών δημιουργεί και καλές ευκαιρίες για νέες αγορές.

Σε σύγκριση του β’ τριμήνου 2022 με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 από 61 εξεταζόμενες περιοχές πανελλαδικά, μόνο οι 8 είχαν μείωση στις μέσες ζητούμενες τιμές και άνοδο οι 53.

Η μέση αύξηση στον Νομό Αττικής φτάνει το +7,63%, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στον Πειραιά με +11,9% και τη μικρότερη στο Υπόλοιπο Αττικής με +4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών που δημοσιεύει η σελίδα αγγελιών Spitogatos.gr.

Το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει ετήσια άνοδο της τάξεως του 6,9% διαμορφώνοντας τις μέσες τιμές κατοικιών προς πώληση στα 1.700 ευρώ/τ.μ.

Ακριβότερα προάστια αναδεικνύονται τα νότια, με μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών στα 2.977 ευρώ/τ.μ. και με ετήσια άνοδο 10,9%. Ενδιαφέρον ότι ούτε μία από τις 8 περιοχές, πέριξ της πρωτεύουσας, δεν έχασε σε αξία.

Στην Αττική, την κούρσα των τιμών κερδίζει η Αθηναïκή Ριβιέρα, καθώς οι σημαντικές επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη οδηγούν τις τιμές σε νέα υψηλά.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη Βουλιαγμένη όπου η μέση ζητούμενη τιμή φτάνει τα 5.600 ευρώ/τ.μ., στη Βούλα με 4.125 ευρώ/τ.μ., στον Αλιμο με 3.868 ευρώ/τ.μ., στη Γλυφάδα με 3.846 ευρώ/τ.μ. και στο Ελληνικό στα 3.571 ευρώ/τ.μ.

Καλή η ανάπτυξη, αλλά δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα για σπίτι στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Ενδιαφέρον
Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, λόγω των πάνω και των κάτω των τιμών, υπάρχουν περιοχές που δημιουργούνται ευκαιρίες και σύμφωνα με έμπειρους μεσίτες ανάμεσα σε αυτές είναι το Μοσχάτο, η Νίκαια, του Ζωγράφου, το Γουδί και η Καισαριανή.

Περιοχές που βρίσκονται σε ανάπτυξη και οι τιμές ανεβαίνουν, αλλά προς το παρόν δεν έχουν φτάσει σε απλησίαστα επίπεδα.

Μία κατοικία κατάλληλη για οικογένεια μπορεί να βρεθεί σε αυτές τις περιοχές, σε μεγάλο εύρος τιμών, από 1.750 ευρώ/τ.μ. που είναι κοντά στη χαμηλότερη τιμή που ζητείται στη Νίκαια, έως και 3.300 ευρώ/τ.μ. που είναι κοντά στην ανώτατη τιμή που ζητούν οι ιδιοκτήτες στο Γουδί.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετές περιοχές που κερδίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφηκαν στο maps.gov.gr, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και το τέλος Ιουνίου, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν περίπου 6.000 αγοραπωλησίες ακινήτων.

Οι περισσότερες στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με συνολικά 3.186 το α’ εξάμηνο του έτους, σχεδόν 18 την ημέρα. Ακολουθεί η Καλαμαριά, με 430 ακίνητα και με σειρά περισσότερων ολοκληρωμένων μεταβιβάσεων είναι η Θέρμη με 298, το Πανόραμα με 200, η Περαία με 176, η Επανομή με 173 και η Μηχανιώνα όπου συνολικά 70 ακίνητα άλλαξαν χέρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στα νεόδμητα έως 5ετίας.

Μία οικογένεια μπορεί να βρει ακίνητο κατάλληλο για τετραμελή οικογένεια, με περίπου 150.000 ευρώ, στον Αγιο Ελευθέριο, την Περαία, την Πολίχνη, την Κάτω Τούμπα και τον Εύοσμο.

 

ΠΗΓΗΠωλήσεις ακινήτων: Οι ευκαιρίες για κύρια κατοικία - Οι περιοχές... φιλέτα και οι κρυφές ευκαιρίες
Προηγούμενο άρθροΜετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Πότε θα είναι έτοιμα τα νέα έργα που αλλάζουν τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΓλυφάδα: Βρέθηκε η δεύτερη μηχανή των ληστών στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ