Αρχική Festival “Our Festival 8” Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών έως τις 20 Φεβρουαρίου

“Our Festival 8” Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών έως τις 20 Φεβρουαρίου

3153
0
Our Festival
Elearning Σεμινάρια

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στη Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών “our Festival 8” έως τις 20 Φεβρουαρίου

Το Our Festival, στο πλαίσιο της  προετοιμασίας του καλλιτεχνικού του προγραμματισμού για το 2022, προσκαλεί καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών (θέατρο, μουσική, χορό, παιδικό θέατρο, σινεμά, videoart, performances, τσίρκο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους) να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Το Our Festival 8 θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς «Νύχτες Αλληλεγγύης», με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.

Στόχος της διοργανωτικής ομάδας είναι το OurFestival να παραμείνει πολυδιάστατο, συμπεριληπτικό και αλληλέγγυο, συνεχίζοντας να δίνει το βήμα σε δημιουργούς από την Ελλάδα και Εξωτερικό.

Για να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο καθιερώνοντας νέες συνεργασίες και δημιουργικές πολιτιστικές συμπράξεις που θα είναι καθολικά προσβάσιμες. «Ονειρευόμαστε ένα Φεστιβάλ που όλοι – διοργανωτές, καλλιτέχνες, θεατές- θα νιώθουμε ως το Δικό μας Φεστιβάλ».

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις Αιτήσεις

 Το Θέατρο Ρεματιάς και οι δράσεις του OurFestival είναι προσβάσιμα σε καλλιτέχνες και θεατές με αναπηρία.

 Παρέχονται: Αμοιβή, Τεχνικός Εξοπλισμός (Φώτα – Ήχος – Σύστημα Προβολής), Τεχνική Ομάδα, Μεταφορά Σκηνικών, Επικοινωνία.

 Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Φόρμα Υποβολής Καλλιτεχνικής Πρότασης

 Προτού υποβάλετε την αίτησή σας, βεβαιωθείτε πως έχετε συμβουλευθεί τις Συχνές Ερωτήσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Our Festival.

 Συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής Εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως: 20 Φεβρουαρίου 2022.

Λίγα Λόγια για το Our Festival

Το Our Festival γεννήθηκε από την Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς και συνεχίζει να υπάρχει χάρη σε μία ζωντανή κοινότητα καλλιτεχνών που έχουν παρουσιάσει το έργο τους σε αυτό και κάθε χρόνο, αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την διοργάνωσή του.

Από το 2015 και σε 7 διοργανώσεις, το OurFestival έχει φιλοξενήσει 684 καλλιτέχνες και 138 δράσεις, παρουσιάζοντας σε περισσότερους από 12.000 θεατές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παιδικές παραστάσεις, σινεμά, videoart, performances, τσίρκο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Το OurFestival όσο μεγαλώνει, γίνεται όλο και πιο εξωστρεφές, διευρύνοντας τις συνεργασίες του και με ομάδες του εξωτερικού, με αποκορύφωση την περσινή διοργάνωση στην οποία, παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η αντιμετώπιση της πανδημίας, φιλοξενήθηκαν ομάδες από Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Βασικό χαρακτηριστικό του Our Festival είναι η πρόβλεψη για την προσβασιμότητα, που διασφαλίζεται όχι μόνο με την ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ, αλλά και με τις υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑMEΑ που παρέχει ο πολύτιμος, σταθερός συνεργάτης του Φεστιβάλ.

O πολιτιστικός οργανισμός liminal (ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ελληνικούς υπέρτιτλους για άτομα με ακουστική αναπηρία και Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία) καθώς και τη συμμετοχή καλλιτεχνών ΑMEΑ στο πρόγραμμα των δράσεων.


Info

Διοργάνωση: “Εμείς” – Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Θάνος

Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Διοργανωτική ομάδα: Θεοδώρα Αθανασίου, Νίκος Αξιώτης, Ελισσαίος Βλάχος, Μάρβα Βούλγαρη, Σωτήρης Δούβρης, Μαρία Θρασυβουλίδη, ΜελίσσαΚωτσάκη, Έλσα Παπέλη, Νάντια Περιστεροπούλου, Σοφία Σερέφογλου, Ελεάννα Σταθοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Δήμητρα Σύρου, ΤεόΦοινίδης

Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα


Our Festival

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας

RadioZografou

ΜΕΣΩRadio Zografou
ΠΗΓΗtetartopress.gr
Προηγούμενο άρθροΜουσικό αφιέρωμα: «100 Χρόνια Μπιθικώτσης 1922-2022»
Επόμενο άρθροΜιχάλης Καλιότσου στο θέατρο Δρόμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ