Αρχική ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Μέτρα για την ενεργειακή κρίση παίρνει ο Δήμος Ζωγράφου

Μέτρα για την ενεργειακή κρίση παίρνει ο Δήμος Ζωγράφου

2084
0
Μέτρα για την ενεργειακή κρίση παίρνει ο Δήμος Ζωγράφου
Elearning Σεμινάρια

Μέτρα για την ενεργειακή κρίση παίρνει ο Δήμος Ζωγράφου

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας προκειμένου να συζητηθούν τα πρώτα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος, δίνοντας παράλληλα και το παράδειγμα στους Δημότες.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος στα δημοτικά κτίρια μετά τις εννέα το βράδυ, με τον περιορισμό του φωτισμού και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο, στο παλιό Δημαρχείο, στο κτίριο της καθαριότητας και στις Βίλες Ζωγράφου και Κοτοπούλη

Επίσης προτείνεται η μείωση της χρήσης των κλιματιστικών στις υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου και η λειτουργία τους, εφόσον είναι απαραίτητη, μόνο σε χαμηλή κλίμακα.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η αντικατάσταση του φωτισμού σε όλο το Δήμο Ζωγράφου με νέους λαμπτήρες LED που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι και βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας τόνισε ότι αυτά είναι τα πρώτα μέτρα και ότι ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης, ο Δήμος Ζωγράφου θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να συμβάλλει στη συνολική Ευρωπαϊκή προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης ο κ. Θώδας απεύθυνε πρόταση σε όλους τους Δημότες να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης με την ορθή διαχείριση των ηλεκτρικών τους συσκευών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμος Μπουλούκος.

ΠΗΓΗΜέτρα για την ενεργειακή κρίση παίρνει ο Δήμος Ζωγράφου
Προηγούμενο άρθροΑπό την Τρίτη 6/9/2022 έως και την Παρασκευή 09/09/2022 οι υπογραφές των συμβάσεων για τους κατόχους voucher σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ του Δήμου Ζωγράφου
Επόμενο άρθροΧειροκροτήματα και έπαινοι για τους σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ