Αρχική ΘΕΑΤΡΟ «Φαίδρα» της Marina Tsvetaeva σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο...

«Φαίδρα» της Marina Tsvetaeva σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο (15/1)

3263
0
Elearning Σεμινάρια

Νικητές Διαγωνισμού «Φαίδρα» της Marina Tsvetaeva (Μαρίνας Τσβετάγιεβα) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο- Κερδίστε προσκλήσεις 15/1 στις 21.00

Η Marina Tsvetaeva (Μαρίνα Τσβετάγιεβα) , μια από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές του 20ού αιώνα, ποιήτρια που γεφύρωσε με μοναδικό τρόπο τον μοντερνισμό με τη λυρική συγκίνηση, ολοκλήρωσε τη «Φαίδρα» το 1927 παραδίδοντάς μας μια από τις ψυχολογικά βαθύτερες εκδοχές του μύθου.

Η Marina Tsvetaeva τοποθετεί όλη την ιστορία στο παλάτι του Θησέα στην Τροιζήνα εγκαθιδρύοντας δυο δραματουργικά δίπολα βασισμένα στη διαλεκτική του έρωτα ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα.

Η Marina Tsvetaeva (Μαρίνα Τσβετάγιεβα) μεταγράφει το μύθο της Φαίδρας και του Ιππόλυτου σε μια ποιητική αλληγορία που μας καλεί να αφυπνίσουμε τη σχέση μας με τη φύση και το ένστικτο.

Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ’ έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την απενοχοποίηση.

Δύο ισχυρά δίπολα (Τροφός- Φαίδρα / Σύντροφος Ιππόλυτου- Ιππόλυτος) διαπραγματεύονται την ανάγκη για παρέκκλιση και για μια βουτιά στο χάος της επιθυμίας και του φυσικού σώματος , μπροστά στον Θησέα, που ενώπιόν του εκπληρώνεται μια μοίρα.

Για τη «Φαίδρα» της Marina Tsvetaeva:

Γραμμένη από την ίδια την ποιήτρια πρωτίστως για να διαβάζεται –και όχι για να παίζεται επί σκηνής– η «Φαίδρα» έχει πλέον καθιερωθεί στο διεθνές δραματολόγιο. Οι ιδιαιτερότητες που αναγνωρίστηκαν στο έργο το 1927 (ασυνήθιστος χειρισμός του μύθου, ιδιοσυγκρασιακή ποιητική γλώσσα και στίξη) αποτελούν σήμερα αποδείξεις του καινοτόμου ποιητικού οράματος της Τσβετάγιεβα, το οποίο επηρέασε ανεξίτηλα τη ρωσική και την παγκόσμια ποίηση.


Το Θέατρο Προσκήνιο θα λειτουργήσει ως αμιγής χώρος (Covid-Free)

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
  • Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
  • Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρίνα Τσβετάγιεβα
Μετάφραση: Χρήστος Χρυσόπουλος, Έλενα Ριζίκοβα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Τάσος Καραχάλιος
Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Μάνεσης, Μιχάλης Σαράντης
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 20€ | Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμεΑ: 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Κατάλληλo άνω των 15 ετών.
Προπώληση: viva.gr και ταμείο θεάτρου 21 0825 6838, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα.

RadioZografou

ΜΕΣΩRadio Zografou
ΠΗΓΗmonopoli.gr
Προηγούμενο άρθροΗ Λένα Παπαληγούρα στο Alkyonis Theatre από 28/1
Επόμενο άρθρο24ο Documentary Festival Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ