Αρχική Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας Δήμου Ζωγράφου

Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας Δήμου Ζωγράφου

Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας στον Δήμο Ζωγράφου από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων

Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας Δήμου ΖωγράφουΗ μεταφορά τεχνολογίας  από το Εργαστήριο ΤΠΕ ΉΡΩΝ και άλλων επιστημονικών φορέων στον Δήμο Ζωγράφου επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα της πόλης στην οποία δραστηριοποιείται συνιστά ένα στόχο που ξεπερνά κομματικές , παραταξιακές αλλά και ιδεολογικές αντιλήψεις εκάστου.

Σκοπός μας να δημιουργήσουμε ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία ,στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε, κάνοντας πράξη τις αξίες της εταιρείας μας, οι οποίες διέπουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητάς μας βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες, άνθρωποι, τοπική οικονομία, κοινότητα και δια βίου μάθηση.

Στοχεύουμε στις εξής ομάδες, στα παιδιά και στους φοιτητές καθώς συμβολίζουν το μέλλον, στην κοινότητα των επαγγελματιών της περιοχής μας , καθώς συμβολίζουν το παρόν και στους ηλικιωμένους, ως ένδειξη σεβασμού και επιστροφής στήριξης στην τοπική μας κοινωνία.

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας στον Δήμου Ζωγράφου του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων είναι ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης του Ζωγράφου αλλά και τα ερευνητικά εργαστήρια των Πανεπιστημίων της περιοχής και όχι μόνο.

Η έλλειψη εξειδικευμένης υποστήριξης στις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι καθοριστική –ουσιαστικά σε όλη την «βαθιά τεχνολογία» (deep tech) όπως διαβάζουμε και στην γνωστή σε όλους έκθεση Πισσαρίδη.

Σκοπεύει να καταστεί φορέας πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης αλλά και παροχής υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά εργαστήρια και δημόσιους οργανισμούς, οι οποίες εκτείνονται σε όλη την αλυσίδα της καινοτομίας, της μεταφοράς τεχνολογίας, από την πληροφόρηση έως τη διαμεσολάβηση και τη συμβουλευτική υποστήριξη.

Οι επιχειρησιακοί σκοποί του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στον Δήμο Ζωγράφου

Οι επιχειρησιακοί στόχοι του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας είναι οι ακόλουθοι

• Η ενίσχυση των ΜΜΕ του Δήμου Ζωγράφου σε επίπεδο marketing αλλά και σε επίπεδο τεχνογνωσίας για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων σε συνεργασία με φορείς – συλλόγους της περιοχής μας.

• Ενέργειες προώθησης των υπηρεσιών / προϊόντων / δραστηριοτήτων τους μπορούν να γίνουν μέσα από υπάρχοντες ιστοτόπους (radiozografou.gr) και με την δημιουργία νέων

• Δημιουργία ιστοτόπου πλατφόρμας παροχής εκπαίδευσης εξ αποστάσεως στο domain name labheron.gr που θα γίνει με την χρήση ενός ολοκληρωμένου Σύστηματος Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων.  Ήδη η αρχή έγινε με την δωρεάν εκπαίδευση δεκάδων ανθρώπων μέσω ενός θερινού κύκλου 29 σεμιναρίων τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ

• Ενημέρωση και αναζήτηση ευκαιριών χρηματοδότησης (Ευρωπαϊκά Προγράμματα Καινοτομίας, ΕΣΠΑ , κ.α.) για τις επιχειρήσεις του Δήμου Ζωγράφου παρέχοντας δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε αυτές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής.Για τον σκοπό αυτό θα κινηθούν οι διαδικασίες που θα διασφαλίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης.(iso)

• Δικτύωση με τα Πανεπιστήμια της περιοχής μας καθώς και με Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας άλλων φορέων , ερευνητικών και μη όπως ενδεικτικά (Δήμος Ζωγράφου, Πανεπιστήμια, κ.α.)

• Εκπαίδευση και πληροφόρηση σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας κ.α. Υπάρχουν τόσο οι υλικές υποδομές όσο και το ανθρώπινο δυναμικό για την παροχή , άνευ λειτουργικού κόστους, υπηρεσιών εκπαίδευσης και πληροφόρησης σε κατοίκους της πόλης του Ζωγράφου

• Δημοσίευση των εργασιών του στο επιστημονικό περιοδικό Infopolis Journal του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων για την ανακοίνωση – διάχυση της παραχθείσας γνώσης σε όλη την ακαδημαϊκή , και όχι μόνο κοινότητα της χώρας μας όπως και μέσα από το δίκτυο συνεργασίας ερευνητών Researchers Book

• Η δημιουργία ιστοτόπου – εφαρμογής μέσα από την οποία θα υπάρχει υποβοήθηση και αξιολόγηση startup επιχειρήσεων από την περιοχή του Δήμου Ζωγράφου και ενδεχομένως και εκτός τοπικών ορίων σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο με τελικό σκοπό την ενίσχυση των προσπαθειών τους.

• Τελικός σκοπός ο εντοπισμός και αξιολόγηση τεχνολογιών και καινοτομιών με εμπορική προοπτική με παροχή σχετικών εργαλείων, προβολή και προώθηση ώριμων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Για να μπορέσετε να επωφεληθείτε είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας της πόλης του Ζωγράφου είτε σαν πολίτης που θέλει να ενισχύσει το βιογραφικό του απλά καλέστε μας στο 210 74 84 84 5 ή στείλτε μας email στο info  at labheron dot gr και κάποιος συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα.