Αρχική ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ενεργειακής Εταιρείας...

Εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ενεργειακής Εταιρείας με το ΕΜΠ

1070
0
Εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ενεργειακής Εταιρείας με το ΕΜΠ
Elearning Σεμινάρια

Εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ενεργειακής Εταιρείας με το ΕΜΠ

Στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Ζωγράφου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος εντάσσεται το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα.

Το Μνημόνιο υπεγράφη ανάμεσα στην «Αναπτυξιακή Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» του Δήμου Ζωγράφου και το «Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Ζωγράφου.

Ο Βασίλης Θώδας άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό στον οποίο συζήτησε τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας των δύο φορέων και σημείωσε ότι ο Δήμος Ζωγράφου «τρέχει» τέτοιες δράσεις και έχει προχωρήσει στην πλήρη αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED εξοικονομώντας 70% ενέργειας από το 2022.” Μίλησε επίσης για το στοίχημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα πέντε χρόνια, λέγοντας: «Η συνεργασία των δύο φορέων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και μέτρων για την προώθηση της βιώσιμης ενέργειας, των ανανεώσιμων καυσίμων/μορφών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας ξεκινά με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Δήμος Ζωγράφου πρέπει να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη, σύμφωνα με εμάς.Επιπλέον, να συμπεριλάβουμε την πλειοψηφία της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι μόνο τον Δήμο μας.Αυτό είναι το νέο στοίχημα για την επόμενη πενταετία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Πάρις Χαρλαύτης, Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ενεργειακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. και ο Ιωάννης Ψαρράς, Καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ & Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης.

Τόσο η παρουσίαση του αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ Χάρη Δούκα με θέμα «Πώς αλλάζουν οι πόλεις» όσο και του εκπροσώπου της ΔΕΗ από τη Διεύθυνση Νέων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Δημήτρη Κόλλια, με θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες: Ανθεκτικότητα και Ανάπτυξη. για τους Πολίτες & το Δήμο» ήταν αρκετά. γοητευτικός. Ενώ ο Ευάγγελος Μαρινάκης, επίκουρος καθηγητής στο ΕΜΠ, ανέπτυξε τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δήμοι για την ενεργειακή τους αναβάθμιση και προσαρμογή στην ομιλία του με θέμα «ECONSENSE Project as a Tool & Best Practice of Municipities for Climate Change Adaptation». πληροφορίες που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Δήμου του ο οποίος αποτελεί πρότυπο για τις μεθόδους ενεργειακής αναβάθμισης που έχει εφαρμόσει.

Εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ενεργειακής Εταιρείας με το ΕΜΠ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Εταιρείας του Δήμου Ζωγράφου, Λεωνίδας Κουφός και ο Καθηγητής του ΕΜΠ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης Ιωάννης Ψαρράς υπέγραψαν εκ μέρους των δύο φορέων το Μνημόνιο Συνεργασίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο ο Αντιπρόεδρος της Ενεργειακής Εταιρείας του Δήμου Ζωγράφου, Λάμπρος Γούμενος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστασία Μπότου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Μετικαρίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών, Ρένα Χαλκιαδάκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Επικοινωνίας, Δήμος Μπουλούκος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Αντωνιάδης, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, τα Μέλη της Ενεργειακής Εταιρείας Κώστας Αγγελής, Μιχάλης Βουιδάσκης και Αθανάσιος Λύκας, ο Πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Άγης Παπακωνσταντίνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕΠΧΕΟ Γεώργιος Καππής και ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Ιωάννης Καζάκος.

Την εκδήλωση συντόνισε η Σύμβουλος του Δημάρχου Ζωγράφου, Αγγελική Τεντόμα

Εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ενεργειακής Εταιρείας με το ΕΜΠ

 

Προηγούμενο άρθροΕπιθέσεις με μολότοφ σε Ζωγράφου και Εξάρχεια
Επόμενο άρθροΣύλληψη 34χρονου για φθορές σε διάφορα ATM στην Αττική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ