Αρχική ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και ποιοτικός φωτισμός με τα νέα LED της πόλης

Ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και ποιοτικός φωτισμός με τα νέα LED της πόλης

2553
0
Ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και ποιοτικός φωτισμός με τα νέα LED της πόλης
Elearning Σεμινάρια

Ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και ποιοτικός φωτισμός με τα νέα LED της πόλης

Ενα εμβληματικό έργο για την Πόλη ολοκλήρωσε ο Δήμος Ζωγράφου με την ολική αλλαγή των λαμπτήρων με νέους τύπου LED. Yστερα από την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία DASTERI A.E. τον Σεπτέμβριο του 2021, o Δήμος Ζωγράφου παρέλαβε οριστικά το έργο αναβάθμισης του φωτισμού της πόλης με τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας που ξεπερνά το 60%, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

Επίσης, ακόμα και οι πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης μας φωτίστηκαν αναβαθμίζοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των περαστικών.

Η τόσο σημαντική για τον Δήμο και τους Δημότες επένδυση, περιλάμβανε την αντικατάσταση 3.753 φωτιστικών σημείων με νέα υπερσύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης καλής λειτουργίας και συντήρησης που θα βαρύνουν αποκλειστικά τον Ανάδοχο, όταν προ της υλοποίησης του έργου τα έξοδα αυτά ήταν 120.000 ευρώ ανά έτος και επιβάρυναν τον Δήμο.

Η ετήσια κατανάλωση (kwh) του φωτιστικού συστήματος του Δήμου μειώθηκε μετά την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών LED, από 3.980.000 κιλοβατώρες ανά έτος σε 1.170.000 κιλοβατώρες. Εξίσου υψηλό είναι και το ποσοστό μείωσης ελκυόμενων ρύπων, με το περιβαλλοντικό όφελος να ξεπερνά το 70%, εφόσον οι ελκυόμενοι στην ατμόσφαιρα ρύποι διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν από 3.939,07 τόνους σε 1.222,95 τόνους Co2 ανά έτος.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση μας για την Πόλη μας. Με την εγκατάσταση των νέων LED, η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, έχει ήδη εξασφαλίσει την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας, με ταυτόχρονη επιβράβευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών.

Με αυτό τον τρόπο η επένδυση των 2.5 εκατομμυρίων, η οποία και εξοφλείται σε ετήσιες δόσεις, θα αποσβεστεί πλήρως από το όφελος της εξοικονόμησης, που ξεπερνά το 60%, ενώ στα ταμεία του Δήμου θα περισσέψουν και άλλα 5.5 εκατομμύρια σε βάθος δεκαετίας».

Η προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων έγινε με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης μέσω πολυετούς αποπληρωμής, εξοικονομώντας πάνω από 1.000.000 σε τόκους συγκριτικά με το σχέδιο της προηγούμενης διοίκησης (δανεισμός μέσω Ταμείου Παρακαταθηκών) και κατά τουλάχιστον 130% φθηνότερη από το εναλλακτικό σχέδιο μέσω Σ.Ε.Α. (Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης)

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την νέα εικόνα της πόλης:

ΠΗΓΗΑσφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και ποιοτικός φωτισμός με τα νέα LED της πόλης
Προηγούμενο άρθροMε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο Βασίλης Θώδας
Επόμενο άρθροΤα παιδιά του 12ου Δημοτικού Σχολείου μαθαίνουν για το ποδήλατο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ