Προγράμματα κατάδυσης για παιδιά απο 12 ετών

0
690
Προγράμματα κατάδυσης για παιδιά απο 12 ετών
Προγράμματα κατάδυσης για παιδιά απο 12 ετών

Μία εξαιρετική πρόταση για τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι είναι τα προγράμματα κατάδυσης για παιδιά. Πολλοί γονείς φοβούνται ότι ενδεχομένως οι καταδύσεις να αποτελούν κάτι επικίνδυνο. Όταν όμως η κατάδυση γίνει με την επίβλεψη του κατάλληλου εκπαιδευτή και με τη χρήση του εξειδικευμένου εξοπλισμού τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά. Από την ηλικία των 8 ετών ένα παιδί μπορεί να αρχίσει να κάνει καταδύσεις. Με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου εκπαιδευτεί ένα παιδί έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει όλα τα μυστικά αυτού του καταπληκτικού σπορ.

Καλοκαιρινές παιδικές δραστηριότητες

Τώρα το καλοκαίρι υπάρχει πάρα πολύς χρόνος για τους γονείς να αφιερώσουν στις δραστηριότητες των παιδιών τους. Πολλά παιδιά προτιμούν να αξιοποιήσουν αυτή την περίοδο για να εμβαθύνουν περισσότερο στο άθλημα που αγαπάνε ή στο χόμπι που έχουν επιλέξει. Κάποια άλλα παιδιά όμως ενδεχομένως να μην έχουν επιλέξει κάποιο άθλημα ή κάποιο χόμπι και να είναι ακόμα στη διαδικασία της αναζήτησης. Μία δραστηριότητα που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα έχουν να διηγούνται πάρα πολλές ιστορίες μετά το τέλος των διακοπών είναι τα προγράμματα κατάδυσης. Παρόλο που ο Δήμος μας δεν έχει τέτοια προγράμματα στο κολυμβητήριο εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία πρόταση της σχολής καταδύσεων για παιδιά. Μετά από συζητήσεις  με ανθρώπους που έχουν κάνει καταδύσεις καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν παιδί. Είναι μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για τα παιδιά σας για αυτό το καλοκαίρι.

Ασφαλείς και διασκεδαστικές καταδύσεις

Η δραστηριότητα των καταδύσεων είναι μία πάρα πολύ ευχάριστη δραστηριότητα. Για να πραγματοποιηθεί όμως με ασφάλεια πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι η σωστή υγεία και η καλή φυσική κατάσταση του δύτη. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δει τις πάσχει από κάποιες ασθένειες τότε καλό θα είναι να μην επιδιώξει να βουτήξει. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που ο υποψήφιος δύτης είναι κρυωμένος ή έχει κάθε μορφή πρόβλημα με το αναπνευστικό του σύστημα. Απαγορευτικός παράγοντας επίσης είναι το φαγητό και το αλκοόλ πριν από την κατάδυση. Ένας υπεύθυνος εκπαιδευτής Πάντα πρέπει να αποκλείει κάθε πιθανότητα να εμπίπτει ο δύτης σε μία από τις παραπάνω απαγορευτικές καταστάσεις. Εφόσον εξασφαλίσουμε την καλή υγεία και την καλή φυσική κατάσταση του δύτη στη συνέχεια για να έχουμε ασφαλείς και διασκεδαστικές καταδύσεις πρέπει να διαθέτουμε την κατάλληλη εκπαίδευση. Για να αποκτήσουμε την κατάλληλη εκπαίδευση πρέπει να παρακολουθήσουμε μαθήματα σε μία σχολή καταδύσεων.

Ο υποβρύχιος κόσμος μαγεύει τα παιδιά

Τα παιδιά μαγεύονται και συγκινούνται ιδιαίτερα όταν ανακαλύπτουν τα μυστικά του βυθού και του υποβρύχιου κόσμου. Εδώ βέβαια αξίζει τον κόπο να σημειώσουμε ότι δεν μιλάμε για καταδύσεις σε μεγάλα βάθη ούτε για επικίνδυνες καταδύσεις. Η κατάδυση ξεκινάει από πολύ ρηχά νερά και το παιδί μαθαίνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο δύτης μέσα από παιχνίδια. Άλλωστε σε αυτή τη μικρή ηλικία δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκπαίδευσης Πέρα από το παιχνίδι. Οι έμπειροι εκπαιδευτές μεταλαμπαδεύουν τη γνώση και την εμπειρία τους στα παιδιά με πολύ απλό και ευχάριστο τρόπο. Ο εκπαιδευτής ξεκινάει την εκπαίδευση από την ξηρά. Πρώτα το παιδί μαθαίνει κάποιες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και στη συνέχεια μπαίνει στο νερό. με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου εκπαιδευτή το παιδί κατανοεί κάποιες βασικές έννοιες που αφορούν τόσο το βυθό όσο και τον τρόπο κατάδυσης. Έχοντας πάρει αυτή τη γνώση το παιδί είναι έτοιμο για να βουτήξει. Ο βυθός πάντα δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό στα παιδιά. για την ακρίβεια όλα τα παιδιά ξετρελαίνονται με τον μαγικό κόσμο του βυθού της θάλασσας.

Παιδικές συσκευές καταδύσεων

Στα προγράμματα καταδύσεις για παιδιά χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές καταδύσεων μικρού μεγέθους. Δηλαδή ουσιαστικά μιλάμε για παιδικές συσκευές καταδύσεων στις οποίες στα παιδιά αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα και ευχάριστα. Όπως είπαμε και παραπάνω ο εξοπλισμός αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή μιας επιτυχημένης κατάδυσης. Όταν το παιδί φοράει τη στολή κατάδυσης και είναι κάτω από τις οδηγίες για το άγρυπνο βλέμμα του εκπαιδευτή τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Παιδικά παιχνίδια καταδύσεων

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι το οποίο βοηθάει τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους στο μάθημα της κατάδυσης είναι το παιχνίδι Bubble Maker. Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή στα ρηχά νερά μιας πισίνας το παιδί φοράει τη μάσκα και κάνει φυσαλίδες, δηλαδή μπουρμπουλήθρες. Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του παιχνιδιού. Δηλαδή το παιδί δημιουργεί φυσαλίδες. Ένα δεύτερο παιχνίδι με το οποίο μπορεί ένα παιδί να μάθει τις καταδύσεις με ασφάλεια είναι το λεγόμενο skin diving. Εδώ ουσιαστικά πρόκειται για κατάδυση η οποία όμως δεν γίνεται με μία ανάσα εντός της πισίνας. Το παιδί φοράει τον εξοπλισμό και μετά βουτάει και αυτό το βοηθάει ώστε να μάθει κάποιες βασικές τεχνικές και κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας. Για παράδειγμα μέσα από αυτό το πολύ απλό παιχνίδι ένα παιδί μαθαίνει πώς να επιλέγει το σωστό εξοπλισμό καταδύσεων.

Υποβρύχια φωτογραφία για παιδιά

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένα παιδί σε μία κατάδυση είναι να βγάλει φωτογραφία. Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν αναλαμβάνουν μία αποστολή που έχει ως στόχο να φωτογραφίσει κάποια πράγματα στην πισίνα. Αυτό το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για τα μικρά παιδιά που ασχολούνται με καταδύσεις. Για να καταφέρει ένα παιδί να καταδειχθεί και να φωτογραφίσει είναι απαραίτητο να ολοκληρώσει επιτυχώς κάποιες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός της μάσκας. Επίσης για να προχωρήσει σε αυτή τη δραστηριότητα ένα παιδί πρέπει να αποκτήσει κάποιες δεξιότητες. Τυπικές δραστηριότητες τέτοιου είδους είναι η υποβρύχια αναπνοή ή η ανάκτηση του ρυθμιστή κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

Σχολή καταδύσεων για παιδιά από 8 ετών

Μία εξαιρετική πρόταση για όλους εσάς που θέλετε να ασχοληθείτε με τις καταδύσεις είναι η σχολή καταδύσεων seals diving Center. Τα γραφεία της σχολής βρίσκονται στον Πειραιά στη διεύθυνση Κάσου 8. Μεταξύ των υπόλοιπων προγραμμάτων της σχολής υπάρχει και ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών. Οι καταδύσεις για παιδιά από 8 ετών περιλαμβάνουν τρία προγράμματα. Το πρώτο πρόγραμμα καταδύσεων είναι το πρόγραμμα Bubble Maker. Το δεύτερο πρόγραμμα καταδύσεων για παιδιά από 8 ετών είναι το skin diver. Το τρίτο πρόγραμμα παιδικών καταδύσεων είναι η ομάδα φώκιας η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει τις δραστηριότητες υποβρύχιας φωτογραφίας που περιγράψαμε παραπάνω. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα κατάδυσης για παιδιά από 8 ετών.

Προγράμματα κατάδυσης από 12 ετών

Στην ίδια σχολή υπάρχουν προγράμματα κατάδυσης από 12 ετών. Σε αυτή την κατηγορία είναι διαθέσιμα τρία προγράμματα. Το πρώτο πρόγραμμα κατάδυσης για παιδιά από 12 ετών είναι το basic freediver που κοστίζει 140,00€. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι το junior advance open water diver το οποίο ανέρχεται στο κόστος των 350,00€. Το τρίτο πρόγραμμα κατάδυσης είναι το junior rescue diver στην ίδια τιμή.  Εδώ μπορείτε αν ενημερωθείτε για τα προγράμματα κατάδυσης από 12 ετών.

Δοκιμαστική κατάδυση

Οι γονείς που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στα παιδικά προγράμματα καταδύσεων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν και οι ίδιοι μία δοκιμαστική κατάδυση. Η συγκεκριμένη σχολή που σας προτείνουμε περιλαμβάνει προγράμματα για ενήλικες αρχάριους στο χώρο των καταδύσεων. Η δοκιμαστική κατάδυση απευθύνεται σε εντελώς αρχάριους στο χώρο των καταδύσεων και ονομάζεται αλλιώς και κατάδυση αναψυχής. Κάθε ενήλικος έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει και να έρθει σε επαφή με τον εξοπλισμό των καταδύσεων αλλά και να δει πως είναι η αναπνοή του κάτω από το νερό. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη δοκιμαστική κατάδυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ