Αυλαία για το MUSIC NOW 2018 !

0
301
Αυλαία για το MUSIC NOW 2018
Αυλαία για το MUSIC NOW 2018

Τίτλοι τέλους 15/7/2018 για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας στα πλαίσια της διοργάνωσης MUSIC NOW 2018. Την  αυλαία έκλεισε  το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου με το έργο του Matei VisniecΕθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου σε σκηνοθεσία Ν. Γκεσούλη.

Μία πραγματικά επαγγελματική παράσταση από ερασιτέχνες ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Ζωγράφου που με την ψυχή τους και την αύρα τους υποστήριξαν την οπτική του συγγραφέα για  την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Επιλέγοντας άλλες φορές το χιούμορ, άλλες τον λυρισμό αλλά και τον κυνισμό ο συγγραφέας αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από μία διαδικασία ευνουχισμού της ανθρώπινης σκέψης.

Από τις πιο δυνατές σκηνές ο άνθρωπος μέσα στον κύκλο , που ο ίδιος φτιάχνει και αντιστέκεται στην έξοδο του παλεύοντας με την ανθρώπινη ματαιοδοξία που παραμορφώνει την ύπαρξη του.

Ο άνθρωπος σκουπιδοτενεκές , ο άνθρωπος που τρέχει , η ανοησία του πολέμου , η γυναίκα με το παιδί στην αγκαλιά αλλά και η ελπίδα για μια διαφορετική καλύτερη αυριανή μέρα.

Η «υπαρξιακή αγωνία» σε όλες τις σκηνές του έργου μας φέρνει αντιμέτωπους με την παγκοσμιοποίηση και άλλα σύγχρονα θέματα και μας φωνάζει πως «κάτι συμβαίνει» .

Εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου , δυνατού και καθαρού όπως απαιτείται να είναι για την ελευθερία, τον σεβασμό, την ειρήνη, την αγάπη, την αξιοπρέπεια ,την αλήθεια, την δικαιοσύνη, την αδελφοσύνη όλων των λαών.

Θερμές ευχαριστίες στον δήμο μας για την διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων στα πλαίσια του MUSIC NOW 2018. Ο καλύτερος επίλογος ήταν το θεατρικό μας εργαστήρι!

Συγχαρητήρια σε όλους για όλα !

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

 

Δήμητρα Ντουμπάρα

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ