Η γκλάβα μας η χαζή μας φταίει φίλοι μου Ζωγραφιώτες.

0
901

Η γκλάβα μας η χαζή φταίει φίλοι μου Ζωγραφιώτες.

Καλός και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ . Καλοί και οι εκλεκτοί τους στο Ζωγράφου που προαλείφονται για Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι. Με την πόλη μας όμως τι γίνεται είναι το ζητούμενο παιδιά και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλά. Όχι τώρα. Επί σειρά ετών. Αν ζείτε σε αυτήν την πόλη δεν χρειάζεστε περαιτέρω επεξηγήσεις και διευκρινήσεις.

Να ξέρετε όμως ότι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα πάντα θα επικρατούν έναντι εμάς των υπολοίπων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το γιατί απλό. Είναι οι ενεργές μειοψηφίες που κερδίζουν τις μάχες και όχι οι παθητικές πλειοψηφίες. Αυτές σχηματίζουν ψηφοδέλτια, αυτές βγαίνουν σε αναζήτηση του σταυρού άρα και αυτές θα εκλεχθούν. Αυτές θα διαμορφώσουν καταστάσεις. Την κατάσταση που ζεις καθημερινά εσύ δηλαδή.

Που αρχίζει η δική μας ευθύνη; Όχι μόνο όταν τους ψηφίζουμε αλλά όταν τους ψηφίζουμε γιατί είναι γείτονες, γνωστοί ή αύριο μπορεί να μας σβήσουν και καμία δημοτική κλήση ή ακόμα χειρότερα γιατί είναι “ομοιδεάτες” .

Όταν ξεπουλάς το αύριο έναντι πινακίου φακής δεν φταίει ο άλλος. Η γκλάβα σου (σλαβικής καταγωγής λέξης από την Ήπειρο για το κεφάλι) η χαζή σου φταίει.

Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να ψηφίζουμε βάσει προγράμματος και να δώσουμε ευκαιρίες και σε ανθρώπους εκτός των κομματικών και παραξιακών τειχών.

Να ξέρεις όμως ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις πορεία φίλε Ζωγραφιώτη. Γνωρίζω γιατί ήμουν σε εκείνα τα μαντριά και έφυγα. Ούτε πέθανα , ούτε κακό άλλο δεν έπαθα και αναπνέω ελεύθερο αέρα εδώ και 20 έτη ώριμης και ενήλικης ζωής από το 1998 που έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου.

Κάντο και εσύ. Δεν χάνεις τίποτα. Κερδίζεις όμως πολλά. Τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια σου.

Για το radiozografou.gr

Θανάσης Δαβαλάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ