11.3 C
Zografos
Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021
Αρχική Τελευταία Νέα Παρεμβάσεις για τα προβλήματα και τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών

Παρεμβάσεις για τα προβλήματα και τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών

Παρεμβάσεις για τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, έκαναν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Δημοτικά Συμβούλια των περιοχών τους.

Ειδικότερα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας εξέφρασε τη στήριξή της στις διεκδικήσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής, μαθητικής, γονεϊκής κοινότητας στο νησί και κατήγγειλε το γεγονός ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν μεταφέρονται στα σχολεία τους (διαβάστε αναλυτικά) ενώ υπενθύμισε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας -μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»- πάρθηκαν αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος Ικαρίας σχετικά με τα σχολεία και το ασφαλές άνοιγμά τους (διαβάστε περισσότερα εδώ). Επίσης, στάθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης  να καταργήσει τον αναντικατάστατο ρόλο του ΚΕΘΕΑ στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά (εδώ αναλυτικότερα) καταθέτοντας μάλιστα πρόταση ψηφίσματος στήριξης του ΚΕΘΕΑ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Αντίστοιχα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου σχετικά με το θέμα «Στρατηγικών παρεμβάσεων για τη δικτύωση και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων του Δήμου Ζωγράφου» που γίνεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ζωγράφου και ΕΜΠ με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, ξεκαθάρισε πως οι μελέτες αναδεικνύουν τις δυνατότητες της επιστήμης να σχεδιάζουν με γνώμονα τον άνθρωπο και την κάλυψη των αναγκών του. Παράλληλα τόνισε πως «στην ουσία πρόκειται για άλλη μια μελέτη που δεν εφαρμόζεται στην πράξη και που δεν δίνει προτεραιότητα στη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ενδεικτική είναι η ενασχόληση της μελέτης μόνο με τις 3 πλατείες που θα είναι οι σταθμοί του μετρό και τα «17 στρέμματα» στο νέο τέρμα. Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτός ο λόγος που προκρίνονται αυτά, διότι αποτελούν χώρους επένδυσης και κερδοφορίας, σε αντίθεση με την εξεύρεση και δημιουργία μικρότερων χώρων πρασίνου, με παιδικές χαρές στις γειτονιές, κλπ» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Την καταψήφιση του ψηφίσματος για απόσυρση του απαράδεκτου κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές από τη Δημοτική Αρχή, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τρικάλων. Μάλιστα, στηλιτεύει και τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η διοίκηση του Δήμου όπως «δεν είναι ώρα για ψηφίσματα εν μέσω διαβούλευσης», «δεν είναι για πέταμα το νομοσχέδιο», «ας συσταθεί μια επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξετάσει πλευρές του νομοσχεδίου» κλπ, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «αυτά να τα γνωρίζουν οι παραγωγοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, όπως και οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που θα κληθούν να πληρώσουν κι αυτοί τις αρνητικές συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου, αφού οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις λαϊκές αγορές, θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αύξηση και των τιμών των προϊόντων» και καλεί σε συνέχιση του αγώνα αφού «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν σηκώνει κανένα μερεμέτι. Εδώ και τώρα να αποσυρθεί» (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας μέσω ΕΣΠΑ «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19» και στον αποκλεισμό του 63% των αιτούντων της Β’ και Γ’ Κατηγορίας, τουρισμού και εστίασης αντίστοιχα, στέκεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου. «Είναι σαφές ότι από μόνο του το πολυδιαφημισμένο αυτό πρόγραμμα δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι της ΠΝΑ, ειδικά στην εστίαση, που παρέμεινε κλειστή με κρατική εντολή πάνω από 7 μήνες (πλην όσων λειτουργούν delivery ή take away) και τώρα αναμένεται ν’ ανοίξει με αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «ούτε όμως και τα κριτήρια που τέθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, βοήθησαν στο να πάρουν μια ανάσα μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τη στιγμή που αφήνουν εκτός επιχορήγησης τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών (αφού για παράδειγμα όσο περισσότερους εργαζόμενους απασχολούσε μια επιχείρηση, τόσο περισσότερη βαθμολογία έπαιρνε)» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Πηγή

Most Popular

Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελίνου, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Ο σημερινός εορτασμός της παγκόσμιας...

Δήμος Διονύσου: Εκδήλωση για το φωτογραφικό έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου | Epoli.gr

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον προμηνύεται το επόμενο σεμινάριο Ιστορίας Τέχνης του Δήμου Διονύσου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 10 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. Η Ιστορικός Τέχνης κ....

629 κρούσματα σήμερα στην Αθήνα

Τα κρούσματα σήμερα στην Αθήνα παρουσιάζουν πτώση, όμως αρκετοί δήμοι παραμένουν στο...

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin – Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα

Μήνυμα για τα 11 χρόνια από την τραγωδία στη Marfin  έστειλε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας. «Έντεκα χρόνια από το έγκλημα στη Μarfin, που στοίχισε...

Recent Comments