Ο Jay-Z θα τιμηθεί από τα Βραβεία Grammy ως «έμβλημα της μουσικής βιομηχανίας»

0
429

Τα Βραβεία Grammy θα αναγνωρίσουν την πολυετή προσφορά του Jay-Z στη μουσική και θα τον τιμήσουν δεόντως.

Ο Jay-Z είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο διακεκριμένα άτομα στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

Ο 47χρονος έχει εισέλθει στο πάνθεον αθάνατων όπως οι Beatles και ο Michael Jackson, όσον αφορά τα σημαντικά επιτεύγματα που έχει σημειώσει και ως εκ τούτου τιμάται συχνά από πλήθος διαφορετικών θεσμών με κύρος. Ο τελευταίος εξ αυτών είναι τα Βραβεία Grammy, τα οποία ανακοίνωσαν ότι θα τιμήσουν τον Jay-Z με το περίβλεπτο βραβείο «Salute To Industry Icons», την παραμονή της τελετής απονομής του Ιανουαρίου.

«Είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που θα τιμήσουμε τον Jay-Z με το φετινό βραβείο των Grammy, “Salute to Industry Icons”», δήλωσε ο Neil Portnow, Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης.

«Οι συνεισφορές του ως επαγγελματίας πρωτοπόρος και οραματιστής της μουσικής αγγίζουν τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει τόσο στην ψυχαγωγία όσο και πέραν αυτής. Ο Jay-Z ενσωματώνει επίσης το ζωντανό πνεύμα της πόλης Νέας Υόρκης και δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε πιο κατάλληλη τιμή, καθώς επιστρέφουμε στο Μανχάταν για τα φετινά βραβεία Grammy», πρόσθεσε.

Ο τιτάνας της μουσικής βιομηχανίας Clive Davis, που θα απονείμει το βραβείο στον Αμερικανό καλλιτέχνη, σχολίασε: «Ο Jay-Z είναι η πεμπτουσία του εμβλήματος και δε θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος να μοιραστώ τη βραδιά μαζί του.»

Από το 1996, ο Jay-Z αποτελεί κυρίαρχη δύναμη στη μουσική και στην pop κουλτούρα, με πολλαπλές δραστηριότητες και επαίνους στο μουσικό πεδίο. Κέρδισε το πρώτο του Βραβείο Grammy το 1998 και έχει συγκεντρώσει 21 τρόπαιο έως σήμερα, αριθμός που τον κατατάσσει στους κορυφαίους πολυνίκες της διοργάνωσης. Το 2017, έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης της hip-hop που εισήχθη στο «Hall of Hame» των δημιουργών.

Το βραβείο «Salute To Industry Icons» θα του παραδοθεί την παραμονή των εξηκοστών Βραβείων Grammy, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Sheraton» της νεοϋορκέζικης Times Square.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ